Your Perspective

Events

Traineeships

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 17/01/2022
17:15 - 18:30

Location
MS Teams (online)

Categories


Because most traineeship programs in the Netherlands are in Dutch, this event will be held in Dutch.

Ben jij straks afgestudeerd maar ben je nog niet uitgeleerd? Dan zou je voor een traineeship kunnen solliciteren. Kom op maandag 17 januari 2022 naar de online panelsessie Your Perspective: Traineeships en stel al je vragen aan alumni van onze faculteit die een traineeship doen!

Een traineeship is startersbaan waarin je tegelijkertijd ook een opleiding volgt. Dat kan een wo- of hbo-opleiding zijn, maar ook een serie coachingsbijeenkomsten of een andere vorm van opleiding. Voor een traineeship heb je doorgaans geen werkervaring nodig. Meestal duurt een traineeship 1-2 jaar en werk je gedurende die periode aan verschillende opdrachten voor organisaties als een overheidsinstantie of een groot bedrijf. Je hebt vast wel eens gehoord van het Rijkstraineeprogramma, maar er zijn nog veel meer traineeprogramma’s.

In Your Perspective: Traineeships duiken we in de wereld van de traineeships via de ervaringen van onze eigen alumni. Hoe is de selectie voor zo’n programma? Kun je als afgestudeerd literatuurwetenschapper ook een traineeship in de bankenwereld doen? En wat verdien je als trainee? Naast het horen van verschillende verhalen kan je vragen stellen via de chat!

Sprekers 

Eline Veldman, trainee fondsenwerving via het Van Dooren Advies Young Talent Program bij Sant’Egidio

Van Dooren Advies adviseert culturele instellingen op het gebied van sponsoring en fondsenwerving maar ook andere sectoren, zoals zorg en maatschappij. Via het Young Talent Program kunnen geselecteerde deelnemers een voorkeur opgeven uit deelnemende opdrachtgevers en kunnen hun voorkeur uitspreken. Eline werkt intussen een jaar als allround fondsenwerver voor Sant’Egidio,  een in 1968n gestichtte christelijke gemeenschap die in meer dan 70 landen van de wereld actief is en zich inzet voor de periferie en de mensen in de periferie.

Eline rondde in 2020 de master Ancient Medieval and Renaissance Studies af, na een bachelor Geschiedenis, liep tijdens haar studie stage in PR, Marketing & Communicatie bij het Rijksmuseum voor Oudheden en was naast haar studie actief als publieksbegeleider bij DomUnder en in de kinderactiviteiten van het Rijksmuseum voor Oudheden.

Chinelo Lashley, rijkstrainee (junior beleidsmedewerker) bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Chinelo rondde in 2021 zijn master Interculturele Communicatie af, na een bachelor Engelse Taal en Cultuur. Hij werkte tijdens zijn masteropleiding als procescontrole medewerker bij de ING. Na de afronding van zijn master werkte hij als interviewer bij Labyrinth in het kader van een onderzoek vanuit het Sociaal Cultureel Planbureau en daarna als coördinator bij het Onderwijs Service Centrum van de Universiteit van Amsterdam. Sinds september 2021 is hij als Rijkstrainee werkzaam in een junior beleidsmedewerker rol voor de Directie Langdurige Zorg, Team PGB en Zorg Thuis.

Over het Rijkstraineeship: “Het Rijkstraineeprogramma (RTP) is een ideale start van je carrière. In 2 jaar tijd voer je minimaal 3 opdrachten uit bij een ministerie. Je gaat beleid maken, maar kunt ook aan het werk bij een stafafdeling van een ministerie, bijvoorbeeld Personeel & Organisatie. Of je gaat aan de slag in de uitvoering bij een toezichthouder. Zo leer je de Rijksoverheid breed kennen. Daarbij volg je een uitgebreid opleidingstraject en persoonlijk ontwikkeltraject.”

Saskia Huijgen is trainee bij de gemeente Amsterdam

Zij studeerde Liberal Arts & Sciences, Religiewetenschappen en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht, en heeft ook enige tijd aan de University of California gestudeerd. Sinds maart 2020 werkt ze aan verschillende projecten op verschillende afdelingen van de gemeente. Ze begon als junior adviseur bij de afdeling Public Affairs, Europa Internationaal. Daarna volgde advieswerk mbt democratisering Stadsdeel Noord. Momenteel is Saskia medewerker bij het Beleidsteam Afdeling Statushouders.

Binnen de Gemeente Amsterdam kan je naast een traineeship ook andere traineeships doen, een zoals het MRA traineeship en het 4G traineeship.

Lennart van Winzum is IT trainee bij Formorrow

Hij studeerde volop bij de Universiteit Utrecht: hij deed bacheloropleiding Nederlandse Taal en Cultuur met een minor Informatica en begon daarna twee masteropleidingen, New Media and Digital Culture en Neerlandistiek, waarvan hij de laaste afrondde. Na zijn studie werkte hij als ICT ondersteuner en IT supportmedewerker bij de Universiteit en begon hij in november 2021 als IT-trainee bij Formorrow.

Formorrow verbindt talent in IT en life sciences met banen om in door te groeien “Dat doen we sinds 1997. Eerst als Procam – en sinds 2021 als Formorrow. Bij ons draait alles om jou. Wie ben je, waar word je blij van, hoe – en waar – kun jij doorgroeien? We helpen om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken als jezelf. Werkgevers verbinden we aan precies die teamleden die tot hun recht komen in hun organisatie. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en diverse arbeidsmarkt, die draait om de kracht van individueel talent”

Fenne Bastiaansen is Trainee in Onderwijs
Zij studeerde Gender Studies aan de Universiteit Utrecht, na een Bachelor Nederlandse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit. Tijdens haar studie liep Fenne stage bij het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum en werkte ze bij Boekhandel Savannah Bay. Aan deze prachtige geesteswetenschappelijke basis lag ook nog eens een VWO Natuur & Techniek profiel ten grondslag, wat haar een all-rounder maakt mbt haar doelgroep: leerlingen van het VAVO Rijnmond college.

Trainees in Onderwijs “streeft ernaar om het Nederlandse onderwijs te verbeteren door in samenwerking en verbinding met scholen, bedrijven, universiteiten en maatschappelijke organisaties, samen academici op te leiden tot creatieve grensverleggers in het onderwijs”. Je gaat meteen aan het werk, haalt intussen je eerstegraads bevoegdheid, krijgt een professioneel ontwikkelingsprogramma en gaat meedenken over die verbeteringen in het onderwijs!

Voor vragen mbt dit event kan je terecht bij Sjoer Bergervoet (s.a.bergervoet@uu.nl)

Bookings

This event is fully booked.