Your Perspective

Events

Traineeships (in Dutch) 

When

23/01/2023    
17:15 - 20:00

Bookings

Bookings closed

Where

Theater / Studio T / Foyer
Kromme Nieuwegracht 20, Utrecht

Event Type

Loading Map....

(We are sorry, but this event is in Dutch)

Wil jij graag doorleren (maar ook verdienen), nieuwe dingen ontdekken (en niet meteen hoeven kiezen), jezelf ontwikkelen (zowel professioneel als persoonlijk) én impactvol bezig zijn (echt iets doen dus)? Dan is een traineeship erg geschikt voor je!

Op maandag 23 januari 2023 kan je netwerken met en live presentaties bijwonen van oa het Rijkstraineeship, Hieroo, De Toekomst van Brabant, Trainees in Onderwijs, LVWB Fundraising, SchaalX, en Starters for Communities, al dan niet gepresenteerd door een GW alumn die op dit moment trainee is. Op deze avond kan je luisteren, vragen stellen en traineeships vergelijken op punten als: inhoud van de opdrachten, het ontwikkelprogramma, randvoorwaarden en selectiecriteria.

Entree is gratis, meld je wel even aan (onderaan de pagina)!

Aanwezig zullen zijn:

Website S4C Utrecht 

Sprekers:  Jan van Veelen (projectcoördinator en impact ondernemer) en Ramiro Gomes Monteiro (Ba Geschiedenis met minor Conflict Studies en MA International Relations, UU)

Met het impact ondernemerschap traineeship in Utrecht kan je tíjdens je studie – bijvoorbeeld als afwisseling naast je eenzame scriptieproces – al kan starten en zo praktijkgerichte ervaring kan op doen én tegelijkertijd ook directe impact maken. Starters4Communities biedt al 10 jaar een gewaardeerd programma waarin je je professionele talenten en skills een boost geeft, veel inspiratie opdoet en intensieve workshops volgt gericht op jouw persoonlijke leiderschap; wie ben je, wat kan je, wat wil je en wat heeft de wereld eigenlijk nodig van jou. Ook breid je je relevante netwerk uit via onze nationale community van impactmakers. Een zeer compleet programma voor iedereen die wil leren door te doen én gelooft dat ondernemende actie vereist is om de grote challenges van deze tijd te tackelen. Dankzij landelijke subsidie wordt dit persoonlijk & maatschappelijk ontwikkelingstraject gratis aangeboden.

Website Rijkstraineeship

Spreker: Marthe van Eckeveld is Rijkstrainee bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en was deelnemer aan de 76e Leergang Buitenlandse Betrekkingen van Instituut Clingendael een drie maanden durende cursus over diplomatie en internationale betrekkingen. Marthe deed de Bachelor Arabische Taal en Cultuur aan de Uva, de Bachelor Islam en Arabisch en Master Conflict Studies & Human Rights aan de Universiteit Utrecht en liep in die tijd stage bij de

Website LVWB

Sprekers: Sophie Bienert(senior consultant & partner bij LVWB) en Linde Meijer (studeerde Taal- en Cultuurstudies aan de UU en de Ma Kunstbeleid & Kunstbedrijf aan de RU)

LVWB Fundraising is een toonaangevend bureau op gebied van fondsenwerving, sponsorwerving en mecenaat. We werken voor goede doelen, maatschappelijke en culturele organisatie op het gebied van natuur & milieu, kunst & cultuur, zorg & welzijn, onderwijs & wetenschap en mensenrechten & ontwikkelingssamenwerking. In de afgelopen jaren hebben we met succes circa 60 trainees opgeleid. Veel van hen zijn nu actief als fondsenwerver bij bijvoorbeeld Oerol, Parkstad Limburg Theaters, Artis en Save the Children. Op onze website lees je meer over de ervaringen van onze trainees en de organisaties waar zij hun traineeship hebben gedaan. Wil jij bijdragen aan een mooiere en betere maatschappij en het verschil kunnen maken? Wil jij veelzijdig werk in de maatschappelijke of culturele sector of bij een goed doel? Wil jij blijven leren en jezelf ontwikkelen en on the job opgeleid worden? Wil jij een betaald traineeship in een vakgebied met veel carrièrekansen en dat direct doorloopt in een dienstverband? Dan is het LVWB Traineeship iets voor jou!

Website De Toekomst van Brabant

Sprekers: Thomas de Wit (projectcoördinator en UU alumn: Liberal Arts & Sciences) en Kirsten van Doorn (Ma Zorgethiek & Beleid aan de UvH, studeerde af op een

Werken aan maatschappelijke doelen en jezelf ontwikkelen ineen? Dat kan bij De Toekomst van Brabant. Je werkt aan drie opdrachten van acht maanden bij verschillende organisaties. Daarnaast volg je een intensief opleidingsprogramma. Zo ontdek je in korte tijd welke plek bij jou past. Ben jij breed geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken en nieuwsgierig naar welke rol er bij je past? Dan zoeken we jou voor het generalistiche programma. Ga jij aan van data- & informatievraagstukken waar de overheid mee worstelt? Dan zoeken we jou voor het Data & Informatiemanagement programma. Onderdeel van het traineeprogramma is een gezamenlijk project van de trainees. Thema’s daarin waren bv Werkgeluk, Toegankelijkheid van de overheid, een video voor opdrachtgevers: Hoe formuleer je een goede trainee opdracht? en diverse webinars. Die geven een goed inkijkje in de sfeer.

Website Hieroo

Hieroo op LinkedIn

Sprekers: Janne de Kock (consultant en UU alumn: Ba kunstgeschiedenis, Ma Arts & Society ) en Marije Galama (consultant en UU alumn: Ba culturele antropologie, Ma Culture, organization & management VU)

Bij Hieroo – pioniers van een nieuwe generatie, werken jonge consultants aan lokale opdrachten. Wij doen opdrachten in alle sectoren en werken zo aan verjonging, vernieuwing en versterking van organisaties. Ons ideaal is samen optrekken in vandaag en werken aan een betere stad van morgen. We werken aan de professionele ontwikkeling van toekomstige gamechangers van de stad en maken ook expliciet tijd vrij om te werken aan een jaarlijkse Community Challenge: sociale innovatie in eigen stad. Iedere Hieroo vestiging gaat in samenwerking met lokale partners aan de slag met een maatschappelijk thema. Hieroo is intussen een landelijk netwerk van starters met zelfbewustzijn over hun rol in de stad en die zich verantwoordelijk voelen om hier een steentje aan bij te dragen.

Ook Jonge Consultant worden bij Hieroo? Dat kan! Het Hieroo traineeship is de beste basis voor de ultieme carrière in eigen stad.

Website Trainees in onderwijs

Trainees in onderwijs op LinkedIn

Spreker: Roos Greven (programmamedewerker) en Esther Paasman (trainee, en UU alumna: Ba Engels, Ma Meertaligheid & Taalverwerving)

Trainees in onderwijs leidt leergierige en ondernemende professionals op tot docenten die grenzen overstijgen en veranderingen creëren in het voortgezet onderwijs!

Met behulp van een tweejarig traject op maathaal je een eerstegraads lesbevoegdheid, doe je waardevolle werkervaring op in de klas als docent en ontvang je direct een marktconform salaris.

Je volgt trainingen die aansluiten op jouw behoeften én zet zelf projecten op die het onderwijs verrijken. Daarvoor werk je intensief samen met oud- en medetrainees en de organisaties in ons netwerk. Je werkt actief aan je persoonlijke ontwikkeling en wordt hierbij begeleid door verschillende trainers en opleiders.

Interesse? Wij zijn op zoek naar creatieve grensverleggers die verbindingen willen en kunnen leggen binnen en buiten het onderwijs; een vooropleiding hebben (hbo of wo) verwant aan een schoolvak; een WO-masterdiploma hebben behaald met een cijfergemiddelde van minimaal een 7,0 en 0-7 jaar geleden afgestudeerd of gepromoveerd zijn.

Website SchaalX

Sprekers: Gracia Nolten, Young Digital Communication Professional bij SchaalX (studeerde Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en International Studies in Leiden) en Linne van Donkelaar , recruiter.

Ben je een ambitieuze starter met 0-2 jaar werkervaring en wil je voor toonaangevende organisaties werken in de publieke- of profitsector en tegelijkertijd nog je communicatie- of marketingkennis bijspijkeren? Denk dan eens aan het beste digital communicatie traineeship of digital marketing traineeship van Nederland! Je doet in twee jaar de kennis en ervaring op die jou tot een zeer gewilde professional in de arbeidsmarkt maakt. Kom alles te weten over online communicatie zoals; PR, inclusieve communicatie, corporate communicatie, externe communicatie en digitale reputatie- en issuemanagement of actuele onderwerpen in digital marketing zoals; mobile marketing, SEO, SEA, analytics, conversie optimalisatie, voice search, webanalyse en influencer marketing. Je start samen met andere Young Professionals; bij elkaar vind je inspiratie, back up en je bouwt een hechte band op. Je volgt samen het persoonlijk leiderschap programma bij Talent Academy Group en samen werk je aan je persoonlijke ontwikkeling.

Bookings

Bookings are closed for this event.