Events
Your Perspective: Traineeships
Because most traineeship programs in the Netherlands are in Dutch, this event will be held in Dutch.
Ben jij straks afgestudeerd maar ben je nog niet uitgeleerd? Dan zou je voor een traineeship kunnen solliciteren. Kom op maandag 25 maart naar Your Perspective: Traineeships en stel al je vragen aan alumni van onze faculteit die een traineeship doen!
Een traineeship is startersbaan waarin je tegelijkertijd ook een opleiding volgt. Dat kan een wo- of hbo-opleiding zijn, maar ook een serie coachingsbijeenkomsten of een andere vorm van opleiding. Voor een traineeship heb je doorgaans geen werkervaring nodig. Meestal duurt een traineeship 1-2 jaar en werk je gedurende die periode aan verschillende opdrachten voor organisaties als een overheidsinstantie of een groot bedrijf. Je hebt vast wel eens gehoord van het Rijkstraineeprogramma, maar er zijn nog veel meer traineeprogramma’s.
In Your Perspective: Traineeships duiken we twee uur lang in de wereld van de traineeships via de ervaringen van onze eigen alumni. Hoe is de selectie voor zo’n programma? Kun je als afgestudeerd literatuurwetenschapper ook een traineeship in de bankenwereld doen? En wat verdien je als trainee? Je kunt al je vragen gedurende twee uur aan alumni van diverse opleidingen stellen.
NB: de locatie is gewijzigd naar Sweelinckzaal (Drift 21).
Sprekers
Thomas de Wit (BA Liberal Arts & Sciences ’12)
Coördinator traineeprogramma De Toekomst van Brabant
Thomas is ontwikkelcoödinator van het Traineeprogramma De Toekomst van Brabant, een samenwerking van 16 Brabantse overheden (gemeenten, waterschap, provincie) dat een tweejarig werk- en opleidingsprogramma aan jonge talenten biedt. Naast het organiseren, coördineren en doorontwikkelen van de opleidingsprogramma (trainingen, groepsprojecten, werkbezoeken) coachen en begeleidt hij de individuele trainees en doet hij ook de werving en selectie.
Lieke Brakkee (BA Nederlandse Taal en Cultuur en MA Neerlandistiek ’17)
In dit programma worden de trainees opgeleid tot eerstegraads docent en tot onderwijsvernieuwer. De docentenopleiding wordt volledig vergoed en trainees worden vanaf dag 1 betaald.
Peter Sperber (BA Filosofie en RMA Philosophy, PhD in de filosofie ’17)
In dit traineeship van de Rijksoverheid wordt de trainee gekoppeld aan een ministerie, in Peters geval het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hij heeft opdrachten uitgevoerd voor dit ministerie, maar ook gewerkt voor Logius en de SER. Vanaf maart werkt Peter op de directie Woningmarkt van BZK.
Ella Verwijmeren (BA Communicatie- en Informatiewetenschappen ’18)
De Calco MasterClass is een tweejarig IT-traineeship, dat bestaat uit 2 maanden opleiding en een opdracht van 22 maanden bij een opdrachtgever (bijvoorbeeld Schiphol, Nationale Nederlanden, Ahold en PostNL). Tijdens de opleiding leer je alle ins en outs van IT. Je gaat zelf een applicatie ontwikkelen, doet kennis op over topics als Scrum, Agile en de Cloud en behaalt verschillende IT-certificaten. Vervolgens ga je je specialiseren in een richting die bij jou past.
(ovb) Sjoukje Wypkje Sikkema (MA Applied Ethics ’18)
Talent in Huis biedt een traineeprogramma van werken, opleiden en ontwikkelen. Jonge, hoogopgeleide talenten maken in anderhalf jaar tijd kennis met het werk van de woningcorporatie en ontwikkelen zich in sneltreinvaart tot jonge leiders in het sociaal domein. Sjoukje is dit jaar van start gegaan bij Talent in Huis, en was eerder actief bij Starters4Communities.
Als je vragen hebt over toegankelijkheid, neem contact met ons op.
Bookings
Bookings are closed for this event.